Cell-Ker Kertész Kft. - Lumag Kertész

a LUMAG márka hivatalos magyarországi forgalmazója

Alkalmazott szimbólumok

1

A gép szállítás motorolaj nélkül történik. Az első üzembevétel előtt ezért először motorolajt kell betölteni. Ennek figyelmen kivül hagyása a motor javíthatatlan károsodásához vezethet.

 

A motor kipufogógáza mérgező szénmonoxidot tartalmaz. Zárt helyen ne járassa a motort.

Az üzembevétel előtt olvassa el a motort kézikönyvét.

A hőtől, a szikrától és a lángoktól tartsa távol a motort.

A benzin rendkívül tűzveszélyes és robbanékony. Tankolás előtt állítsa le a motort, és hagyja lehűlni.

2

A motor szakszerűtlen karbantartása vagy üzembevétele előtt egy probléma megszüntetésének az elhagyása olyan műszaki zavarokat okozhat, amelyeknek a következménye életveszélyes vagy súlyos sérülés lehet. minden üzemeltetés előtt ellenőrizze a motort és küszöbölje ki az esetleges problémákat.

Az ellenőrzés előtt győződjön meg arról, hogy a motor sík felületen, vízszintes helyzetben van, és a gyújtáskapcsoló ki van kapcsolva.

 

A motor általános állapotának vizsgálata

  • Vizsgálja meg a motor külső és alsó oldalait az esetleges olaj- vagy benzinfoltok tekintetében.
  • Távosítsa el a túlzott mértékű szennyeződéseket vagy idegen tárgyakat, különösen a kipufogódob és a berántó indító környezetből.
  • Figyeljen a motor sérüléseire.
  • Ellenőrizze, hogy minden fedél rendben a helyén van-e, és az összes csavaranya, csapszeg és csavar szilárdan meghúzott állapotban van-e.

 

Motor ellenőrzése

  • Ellenőrizze az üzemanyagszintet. A tele tartállyal való indítással az üzemszünetek csökkenek.
  • Ellenőrizze a motorolaj szintet minden üzemeltetés előtt. A motor alacsony olajszinttel történő üzemeltetése a motor károsodásához vezethet.
  • Ellenőrizze a légszűrő betétet. Az elszennyeződött levegőszűrő gátolja a levegőáramot a porlasztó felé, ami által a motor teljesítménye csökken.

Ellenőrizze a készüléket, amelyet a LUMAG típusú motor meghajt.
Olvassa el a készüléküzemeltetési útmutatóját, és hajtsa végre annak a motor indítása előtt elvégzendő biztonságtechnikai óvintézkedéseit.

 

Óvintézkedések a biztonságos üzemeltetés érdekében
A motor első üzembevétele előtt olvassa el a "Fontos biztonsági utasítások" és az "Ellenőrzések az üzembevétel előtt" című fejezeteket.

A karbantartási munkák elkezdése előtt pontosan olvassa el az utasításokat. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e a szükséges ismeretekkel és szerszámokkal.

Gondoljon arra, hogy az Ön kereskedőjének a szervize ismeri legjobban az Ön motorját, és ők vannak legjobban felszerelve a motorja karbantartásához és javításához. Motorja minőségének és üzembiztonságának megtartása érdekében csak eredeti új-, vagy azzal azonos értékű alkatrészeket használjon fel a javításokhoz és karbantartásokhoz.